Yeni Hekim Adayları, Beyaz Önlükleriyle Tıp Fakültesi Yolculuğuna Başladı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi, 2024-2025 Akademik Yılı'nda yeni başlayan hekim adayları için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenledi. Üniversitemiz Mavi Salonu'nda gerçekleştirilen törene Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Dilek Keskin, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Atike Tekeli Kunt, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turgut Deniz, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tıp Fakültesi Dekanı Esra Dilek Keskin, ''Değerli Başhekimim, Değerli Dekan Yardımcım, değerli katılımcılar 2024-2025 yılında eğitime başlayan 184 öğrencimizin Beyaz Önlük Giyme Töreni'ne hepiniz hoşgeldiniz. Değerli öğretim üyelerimiz ile birlikte bugünün asıl kahramanı sevgili öğrencilerimiz ve geleceğin doktorlarını tıp eğitime başladıkları için ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi ailesine katıldıkları için tebrik ediyorum. Bu anlamlı günde programlarından dolayı aramıza katılamayan Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan sizlere selamlarını iletmemi ve her değerli öğrencimizi ve ailelerini tebrik ettiğini iletmemi istedi. Bizler öğretim üyeleri olarak bu mutlu günde hem ailelerin hem de öğrencilerimizin sevincini paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Çocuklarınız buraya gelirken yaptığınız fedakarlıklar ve verdiğiniz desteklerden dolayı hepinizi kutluyoruz. Bizlere düşen bize emanet edilen pırıl pırıl hekim adaylarını elimizden gelen en iyi şekilde yetiştirmek ve ülkemize kazandırmaktır. Birinci sınıfta eğitim gören 184 öğrencimizle birlikte fakültemiz için tarihi bir anı yaşıyoruz. Bu yıl Fakültemizin almaya hak kazandığı akreditasyon ünvanıyla verdiğimiz eğitimin uluslararası fakültelerle aynı düzeyde olduğunu, yetiştirdiğimiz hekimlerin dünyanın her yerinde doktorluk yapabileceğini verdiğimiz eğitimin dünya çapında olduğunu belgelemiş olduk. Akreditasyon hazırlık süreci çok yoğun emek ve çaba gerektirdi. Bu süreçte yoğun çalışma tempoları içinde hazırlık dönemimiz oldukça yorucu geçti hocalarımıza özverili ve fedakar çalışmaları için huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum.   Ülkemizin en büyük umudu ve gurur kaynağı sizlersiniz. Kendinizi insani ve ahlaki değerleri temel alarak sorumluluklarınızın farkında olarak en iyi şekilde yetiştirmek için çabalamalı; çalışkan, dürüst, vicdanlı, adaletli, insana değer veren hekimler olarak ülkemiz ve insanlığa hizmet etmeniz en büyük arzumuz. Bir yaşam biçimi, uzun ve çetin bir süreç olan hekimlikte her zaman bilimin ışığında kendimizi güncellemeli, çağdaş ve evrensel bilgilerle donatılmış hekimler olarak topluma hizmet etmelisiniz. Sizleri dolu dolu geçecek bu 6 yılda yarınlara hazırlayacak akademik kadromuzda 57 profesör, 29 doçent, 33 doktor öğretim üyesi olmak üzere toplam 119  akademisyenimiz bulunmaktadır. Üniversitemizin bir diğer zenginliği olarak da 203 araştırma görevlimiz toplam 208 uzmanlık öğrencisi ile mesleğe adım atma sürecinizde sizlere destek olacaktır. Öğrencilerimize başarılı bir dönem temenni ederken pırıl pırıl gençleri bizlere emanet eden ailelerimize ve onların yetkin hekimler olarak yetişmesini sağlayan değerli öğretim üyesi hocalarıma saygılarımı sunuyorum.'' ifadelerini kullandı. 

Hekim adayı öğrencilerimiz, beyaz önlüklerini eğitim alacakları hocalarının ellerinden giydiler. Hekimliğe ilk adımlarını atan öğrencilerimiz, ailelerinin katılımıyla beyaz önlüklerini giymenin ve hekimliğe ilk adımı atmanın heyecan ve gururunu yaşadı. 184 hekim adayı öğrencimizin beyaz önlük giydiği tören, Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Eğitim Planlama Komisyonu Baş Koordinatörü Prof. Dr. Ayla Kürçüoğlu'nun hekim adayı öğrencilerimize yemin ettirmesi ile sona erdi.