Rektörümüzden Akademik ve İdari Personelimize Teşekkür

Uluslararasılaşma hedefi doğrultusunda dünyanın farklı coğrafyalarında bulunan dost ve kardeş ülkelerin üniversiteleriyle proje bazlı çalışmalar yapan Üniversitemiz, 1. Uluslararası Her Boyutuyla Çocuk Kongresi, 2. Uluslararası Rektörler Konferansı, Prof. Dr. Barbara West Carpenter’a Fahri Doktora Unvan Tevdi Töreni’ni başarıyla tamamladı. 

Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, farklı kültür ve ülkelerden gelen 250'den fazla misafirimize Türk misafirperverliğini en güzel şekilde gösterdikleri ve ülkemize değer katacak güzel çalışmalara imza attıkları için akademik ve idari personelimize Rektörlük Senato Salonu'nda düzenlenen toplantıda özel olarak teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, “Başarılı bir haftayı geride bıraktık. 1. Uluslararası Her Boyutuyla Çocuk Kongresi, 2. Uluslararası Rektörler Konferansı ve Prof. Dr. Barbara West Carpenter’a Fahri Doktora Unvan Tevdi Töreni etkinliklerini yaptık. 12 farklı ülke, 180 üzeri bildiri, yaklaşık 250 kişinin katılımıyla gerçekleşen bir etkinlik oldu.  Gelen misafirlerimiz, etkinliklerden, buradaki aktivitelerden çok memnun ayrıldılar. Benim dikkatimi çeken, gelen misafirler ilk gün birbirlerine karşı mesafeli dururken, ayrılma günü geldiğinde birbirlerine sarılması oldu. Çok hoş ve çok mutlu bir durumdu. Bu organizasyon, uluslararası birlikteliklerin ve anlaşmaların gerçekleşmesine vesile oldu.  Gençlere güzel bir açılım oldu. Bir organizasyonun başarılı olabilmesi için yapılacak işi ne kadar önemseyip detaylı çalışırsanız başarı da beraberinde gelecektir. Organizasyonu düzenleyen herkesin burada emeği var. Zincirin parçası gibi düşünmek lazım. Diğer önemli bir konu ise, birlikte senkronize bir şekilde çalışmak. Bu organizasyon, Kırıkkale Üniversitesinin geleceğine atılan tohumlardan biriydi. Akademik ve idari personel ile senkronize bir şekilde çalışmak bizim için önemliydi. Aksayan yönler vardı fakat onlar iyileştirilip geliştireceğimiz yönler. Uluslararası etkinlikte, şehirle bütünleşerek bir etkinlik yapmak önemli.  Şehri, Üniversitemizle birleştiren bir etkinlikti. Bakanlıktayken çok fazla uluslararası etkinlik yaptım ama hiçbirinde buradaki duyguyu yaşamadım. 83 yaşındaki Barbabara West Carpenter’ı, mutluluktan ağlattınız. Bu organizasyonda bir sevgi seli yaşandı. Şehrim ve Üniversitem adına çok mutlu oldum. Bu muazzam çalışma için tüm akademik ve idari personelimize tekrar teşekkür ederim.” dedi.

Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, “Herkese emeklerinden ötürü çok teşekkür ederim. Katkısı olan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu. 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, “Tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Bu süreç, Erol Hoca ile başlamıştı. Erol Hoca’nın sağlık sebepleri nedeniyle bu süreci benim devam ettirmem gerekti.  Ben sonradan dahil oldum ama karşımda çok gayretli bir ekip vardı  ve paydaş üniversitelerin yetkililerinin burada hoş vakit geçirmeleri, bizleri bilgilendirmeleri beni çok mutlu etti. Tekrar herkese çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sedat Aktan, “2004 yılında Isparta’da görev yaparken bir ulusal kongremiz vardı. Sekreteryasından tutun bildiriler kitapçığının dizgisine kadar ben yapmıştım. Ben de o dönem çok zorlanmıştım. Zordur bu süreçler o yüzden çok büyük emek var. Cuma günü öğleden sonraki oturumda Polonya WSB Merito Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Olaf Zylicz Hoca ile denk geldik. İnsani hassasiyetleri yüksek biri. Onları havaalanına gidip karşılamamıza çok şaşırmışlardı. Türk toplumunun bir örneği olarak bir örnek teşkil ettik ki, bu kendi aralarındaki soğukluğu da ortadan kaldırdı. Ben de bu güzel emekleriniz ve katkılarınız için hepinize teşekkür ederim.” dedi.

Toplantıya çevrim içi olarak katılan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, “Başından beri sizin liderliğinizde çok güzel bir kongre ve konferans gerçekleşti. Aygen Hocamın şahsında ekipler titiz bir şekilde ve günü gününe çalıştılar. Bizler, belli bir planı hayata geçirdik. Gerçekten sizin, bize verdiğiniz cesaret ile ilk kongre teklifi geldiğinde size arz ettiğimde, bu organizasyonu ulusal olarak değil neden uluslararası gerçekleştirmeyelim dediğinizde arkadaşlarımızın bu konudaki heyecanını hatırlıyorum. Allaha çok şükür yüzümüzün akıyla Üniversitemize yakışır bir etkinlik oldu. Sizin önderliğinizde daha güzel etkinliklere imza atacağız. Katkısı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, etkinliklere katılım ve katkı sağlayan akademik ve idari personelimiz etkinlikler hakkında görüşlerini paylaştılar.

Toplantı, Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan tarafından akademik ve idari personelimize hediye verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.